De Superette Logo

De Superette

In de voormalige boksschool aan de Churchillweg vind je de Superette. Een plek voor kunstenaars, muzikanten, dansers, cultuurbarbaren, buurtbewoners en filmliefhebbers, kortweg: de superette is er voor jou.

Broeinest

De betekenis van het woord 'Broeinest' is volgens het woordenboek: "een plaats waar kwalijke zaken ontstaan en worden uitgebroed". Wij zien dat bij De Superette gelukkig positiever in, maar erkennen dat cultuur scherpe randjes mag hebben. 

Een broeinest is namelijk ook een onderkomen waar mensen samenkomen bij de haard, om met elkaar cultuur te scheppen. Een 'broedplaats', een kwekerij van kunst, workshops, dans, muziek en nog veel meer.

Activiteiten

De Superette biedt ruimte voor initiatieven die bijdragen aan de cultuur en ontmoetingen van verschillende mensen. In 2023 organiseerden we samen 419 activiteiten met een geschat bezoekersaantal van 8595. De Superette wordt door ongeveer 100 super-enthousiaste vrijwilligers draaiende gehouden.

Ben jij een maker, die altijd al een workshop wil geven of ben je een creatieveling op zoek naar samenwerking? Kom snel eens langs of neem contact met ons op.

Kunst

In de superette organiseren we exposities, voorstellingen en andere vormen van kunstbeleving.

Workshops

Geen experiment is de superette te gek. Er zijn al workshops in bijvoorbeeld kunst, breien en comedy, voor groots en klein. Zelf een workshop geven? Kom langs en doe het!

Muziek

Een breed scala aan muziek is welkom. Of je nou met je band of koor wil optreden of graag speelt met modulaire synths. De Superette biedt ruimte.

Film

Wie houdt er nu niet van samen een film kijken? Precies. Daarom dus, ook in de Superette. Als we er zin in hebben.


overzicht van een aantal activiteiten in 2023